Autizmus specifikus komplex korai intervenció

Autizmus spektrum zavarral diagnosztizált gyermekek számára egyéni fejlesztést, a szülők számára tanácsadást biztosítunk.

Miben tudunk segíteni

Az autizmus spektrum zavar több területet is érint a gyermek fejlődését illetően. Ezek közül hangsúlyos eltérést mutathat a kommunikáció, társas készségek, a játéktevékenység, a rugalmas viselkedésszervezés alakulása, fejlődése. Az autizmus specifikus komplex korai intervenció során felmérjük a gyerek szimbólum értési szintjét, kommunikációs- és társas készségeit, megfigyeljük viselkedését, majd a gyerek készségeinek megfelelő eszköztár segítségével megkezdjük az egyénre szabott szociális kommunikáció fejlesztését.

Az egyéni fejlesztés célja, hogy  megsegítsük a gyermeket, hogy azon készségei is kialakulhassanak, melyek az eltérő fejlődés miatt nem, vagy nem megfelelően alakultak ki.

Ugyanakkor a gyermekkel történő foglalkozások mellett, igyekszünk segítséget nyújtani a szülőknek a mindennapi élet problémáira való megoldás keresésében, legyen szó: alvás, étkezés, szobatisztaság, önellátás során felmerülő nehézségekről, valamint  a gyermek személyi és tárgyi környezetének akadálymentesítéséről.