“Kézfogás az első lépésekért” konferencia, 2020. február 28

“Kézfogás az első lépésekért” konferencia, 2020. február 28

Február 28.-án ért véget ,,Kézfogás az első lépésekért” programunk, melynek fő célja a korai intervenciós szolgáltatások palettájának színesebbé tétele volt. Hiánypótló kezdeményezésként indítottuk, hiszen ilyen jellegű ellátás magyar családok számára nagyon sok helyen még nem létezik.

Céljaink között szerepelt a kora gyermekkori intervenció fogalmának megismertetése, a figyelem felhívása ennek fontosságára, ezzel kapcsolatos tudás elsajátítása, illetve továbbadása is.

A koragyermekkori intervenció a nagyon fiatal életkorú gyermekek és családjaiknak nyújtott olyan szolgáltatás, amelyet a család kérésére, gyermekük életének egy adott időszakában szükséges biztosítani. Magába foglal minden olyan tevékenységet, mely a gyermek sajátos szükségleteinek támogatását szolgálja: biztosítja, elősegíti személyes fejlődését, erősíti a család kompetenciáit, támogatja a család és a gyermek inklúzióját a társadalomba.

A projekt során megvalósult tevékenységek között szakemberek továbbképzése, konferencia, szakmai műhelyek tartása, illetve szak-szolgáltatások , szűrés, felmérés, fejlesztés egyaránt szerepelt. A projekt megvalósulását a Bethlen Gábor Alap által nyújtott támogatás tette lehetővé. Köszönjük szépen !

A konferencia fényképgalériáját itt tekinthetik meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *